Keltner-band - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Indikatorer som Keltner Bands är en extra hjälp för handlare, var och en har olika funktioner, liksom dess fördelar och nackdelar. De är alla en underlättare för att bekräfta vad du tror kommer att hända med priser eller för att motbevisa din hypotes.

Det är sant att de flesta liknar varandra, men det finns två typer av indikatorer: oscillatorer och trendindikatorer. De förstnämnda pendlar ständigt och passerar genom en eller flera vissa nivåer; de senare bestämmer trenden för tillfället och kan ha större sannolikhet för framgång.

Här berättar vi mer om Keltner Bands, en indikator som liknar Bollinger Bands.

✨ Definition av Keltner Bands -indikatorn

Keltnerband är en teknisk indikator som bildas av tre glidande medelvärden som justeras i förhållande till den finansiella tillgångens volatilitet. Syftet med denna indikator är att erbjuda extra information om priserna för att kunna fatta bättre investeringsbeslut.

Så det är viktigt att det, precis som alla andra tekniska analysindikatorer, måste lära sig att använda det korrekt i ett handelssystem så att det kan bli användbart i strategier.

band

Hur fås Keltner Bands?

Keltner -band är mycket enkla att beräkna, särskilt eftersom de flesta handelsplattformar tillåter dig att kartlägga utan att göra matten. Men för att få en bättre uppfattning om vad denna indikator gör är det lämpligt att veta hur man gör dem.

Medianlinjen för Keltner -banden är ett glidande medelvärde på ”x” för det typiska priset. Detta pris beräknas genom att lägga till max med minimum och stängning och slutligen dela det med 3.

Den övre raden beräknas genom att till den centrala raden lägga till värdet av ett enkelt glidande medelvärde, som ligger över periodens intervall. Med andra ord, först beräknas mittlinjen, sedan beräknas intervallet (max-minimum). När du har det beräknas ett enkelt glidande medelvärde över intervallet x -perioder och värdet läggs till värdet på mittlinjen.

Slutligen beräknas den nedre raden på samma sätt som den övre. Den enda skillnaden är att i stället för att lägga till värdet på mittlinjen, subtraheras det. Detta ger oss resultatet av de tre raderna som bildar Keltner -banden.

Vad är din tolkning?

Keltner Bands Indicator ger oss lätt att tolka handelssignaler. Därefter kommer vi att beskriva vilka som är de viktigaste signalerna som varje handlare bör veta om denna indikator.

  • Den hausseartade signalen ges när ljusen bryter över den övre raden.
  • Den baissesignalen uppstår när priset bryter den nedre raden.

Generellt börjar trender med starka rörelser från en riktning till en annan. Ett drag över kanalens övre rad visar en stor styrka i upptrenden, medan ett drag under den nedre linjen innebär att det finns mycket svaghet på marknaden.

band

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *