Kommer centralbanker att vara värd för kryptovalutor?

Centralbanker kommer att anamma kryptovalutor

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Ankomsten av kryptovalutor till den globala miljön var ett allvarligt slag för verkligheten för traditionella banker som ansåg vanliga pengar som mästare och herrar. Idag kan vi se att detta inte är fallet eftersom kryptovalutor som Bitcoin har vunnit stor popularitet.

Detta får oss att undra om centralbanker någon gång kommer att vara redo att komma in i världen av kryptovalutor. Tja, här kommer vi att försöka avslöja detta mysterium från en studie utförd av Bank of San Luis, en av de regionala bankerna som utgör Federal Reserve i USA.

Studien

Som vi redan har sagt var det Federal Reserve Bank of San Luis, en av Federal Reserve i Federal Reserve, som ansvarade för denna utredning. Syftet var att avgöra hur beredda banker var att anta kryptovalutor.

De ansvariga forskarna studerade grundligt både bank- och marknadsstruktur och policyer för att avgöra om en centralbank kunde ha sin egen kryptovaluta. Detta ledde dem till mycket intressanta slutsatser om hur kryptovaluta kunde förändra hela det aktuella spelet med pengar och dess användning.

Är centralbankerna redo?

Bankens struktur var det första som märktes när man bestämde hur förberedda centralbanker skulle omfamna en kryptovaluta. Enligt studien, banker har olika valutaklassificeringar där de distribuerar tillgångar som pengar och guld.

Dessutom använder de olika parametrar som gör det möjligt för dem att utvärdera varje tillgång eller koncept för att bättre avgöra i vilken kategori de ska placeras. Fyndet, avslöjade att banker varken har parametrar eller en kategori där en kryptovaluta kan passa.

I själva verket Det visade sig att virtuella valutor är mycket svåra att analysera enligt den konventionella metoden, eftersom de inte passar in i den eller beter sig på det sätt som vi alla vet.Detta gör det mycket svårt att klassificera en kryptovaluta i en centralbank eftersom den tvingar skapandet av en helt ny modell för sin studie.

banker

Funktioner som komplicerar användningen för centralbanker

Enligt studien finns det tre egenskaper hos kryptovalutor som sätter banker i schack:

  • Fast egendom: Det räcker att ha en guldstång eller några räkningar i dina händer för att verifiera att du är ägaren till nämnda tillgång. Med kryptovalutor finns det inget fysiskt som stöder innehav av valutan.
  • Stöd: Traditionella pengar stöds av en annan lägre avskrivningstillgång som guld, å andra sidan har kryptovalutor inte den typen av stöd, vilket skapar en konflikt när man sätter sitt värde.
  • likviditet: Slutligen, kryptovalutor fungerar inte på samma sätt som konventionella pengar därför, om likviditet krävs, kan de inte skrivas ut längre, och de kan inte heller tas ur omlopp.

Hur klassificerar centralbanker kryptovalutor?

Egentligen finns det inget sätt att klassificera dem, eftersom dessa De har en annan karaktär än förtroendepengar, till kredittitlar, till skuld, till guld och även till silver. Det är därför kryptovalutor är så unika att de kräver en egen klassificering.

Deras egenskaper, sättet de arbetar på, användningen av Blockchain-teknik för att upprätthålla verksamheten och till och med deras volatilitet gör kryptovalutor till ett separat objekt. Centralbanker har försökt skapa modeller som gör det möjligt att studera dem, men dess natur gör det svårt.

Centralbanker och kryptovalutor?

Det har blivit uppenbart att centralbankerna i olika länder har siktet inställt på kryptovalutornas värld. Ett perfekt exempel är Cryberyuan, den virtuella valutan skapad av Central Bank of China som är på väg att komma ut på marknaden.Detta visar det intresse som länder runt om i världen av kryptovalutor har för deras potentiella marknadsvärde, och även dess strategiska roll. Liksom Kina överväger andra länder att inkludera kryptovalutor i sin monetära strategi.

Enligt forskare är det utan tvekan en dålig idé att en centralbank vill våga sig in i detta område. Detta av två skäl, det första är det En centralbank utövar till sin natur kontroll och centralisering av tillgångar medan virtuella valutor fungerar decentraliserat.

Centralbankernas rykte och deras kontroll över penningpolitiken och finanspolitiken fungerar mot dem. Å andra sidan, Kostnaden för att utveckla en kryptovaluta kan vara mycket hög med tanke på den stora mängden teknik- och hårdvaruresurser som krävs för att ha en virtuell valuta igång.

banker

Vad kommer för framtiden?

En sak är tydlig virtuella valutor har varit ett marknadsrespons på nya behov och livsstil. Dessutom är de en tydlig indikation på att marknaderna börjar tröttna på den kontroll som utövas av stora bankinstitut och centralbanker.Därför är det nästan givet att kryptovalutor kommer att fortsätta växa, både i användning och i värde och popularitet . Det kommer att finnas fler och fler Bitcoin-användare, liksom fler kryptovalutor tillgängliga för människor att börja migrera från traditionella pengar till framtidens så kallade pengar.

I sin tur Denna tröghet kommer att leda centralbanker att vidta åtgärder i frågan, först genomföra djupgående studier om kryptovalutor för att generera tillräckligt med information. Efteråt kommer vi sannolikt att se dess razzia i kryptovalutor, antingen genom att lansera sin egen token eller genom att generera kontroll och regler.

För tillfället Det första steget har redan tagits för centralbanker att börja titta på kryptovalutor som en investeringsmöjlighet med Cyberyuan. Så det är troligt att vi under de följande åren, eller till och med månaderna, kommer att se mycket fler sådana nyheter, särskilt om vi anser att nu företag också går för sina kryptovalutor.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *