Genomsnittlig True Range

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Designade för att hjälpa oss att fatta bättre ekonomiska beslut, indikatorer som genomsnittlig sann intervall är en viktig del av beslutsfattandet. Utan lämpliga finansiella indikatorer skulle vår analys helt enkelt inte ha stöd eller vägledning.. Dessutom visar indikatorer sig vara mycket viktiga för att bestämma trender och förändringar på marknaden.
Indikatorn för genomsnittlig sann räckvidd tänker hjälpa oss att fatta bättre ekonomiska beslut när vi investerar i kryptovalutor och andra tillgångar. Det är därför vi här kommer att prata om vad det genomsnittliga sanna intervallet är, hur det erhålls och hur du kan använda det.
Genomsnittlig True Range

➡Definitionen av genomsnittligt sant intervall

Känd som ATR eller True Mid Range, skapades denna indikator av J. Welles Wilder Jr 1978. Syftet med denna indikator är att analysera volatiliteten, eftersom det ansvarar för analysen av volatiliteten i olika typer av finansiella tillgångar och investeringstillgångar.
Denna indikator framkom från sammansättningen av andra indikatorer, ja, det genomsnittliga sanna intervallet är en hybrid av Relative Strength Index (RSI), den paraboliska SAR-indikatorn och det genomsnittliga riktningsindexet. Således, ATR lyckas avgöra hur volatil en tillgång är enligt det intervall inom vilken de finns.

HatVad är det genomsnittliga sanna intervallet för?

Enligt dess skapare görs det genomsnittliga sanna intervallet för att bestämma en tillgångs volatilitet och därmed ge oss ett perspektiv på hur riskabel en investering är. Baserat på det beräknade värdet ligger tillgången inom ett givet intervall.
När ett intervall är stort betyder det att tillgången har hög volatilitet medan, om intervallet är litet, visar sig volatiliteten vara låg. Vi kan översätta detta till hur säkert det är att investera i en tillgång, liksom de potentiella fördelar det kan generera.

OwHur beräknas det?

Även om ATR använder skillnaden mellan det lägsta priset och det högsta dagliga priset för en tillgång beräknas den med True Range. Said True Range tillåter skapande av högsta och lägsta priser, vilket stöds av redovisningen av GAP.
När vi väl erhållit dessa data beräknas ATR som kan ställas in som ett slags exponentiellt glidande medelvärde i det verkliga intervallet. Beräkningen kan göras på kort och lång sikt, eftersom de längsta är långsammaste och de som har mindre handelsvolymer medan de kortare har fler volymer.
Genomsnittlig True Range

Hur kan vi använda det?

ATR är mycket användbart för att avgöra om en tillgång är flyktig eller inte Enligt volatiliteten är det risken vi hittar i din investering. Kom ihåg att ju mer volatil, desto mer sannolikt kommer den att stiga och falla i priset plötsligt.
Du kan använda det genomsnittliga sanna intervallet som ett sätt att avgöra hur flyktig tillgången är och därmed bestämma om det är värt att investera. På detta sätt kan du få större säkerhet och bättre avkastning när du handlar.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *