Aroon - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juli 2024 av Eduardo López

En av nycklarna till att vara en bra handlare är att veta om marknaden utvecklas i en uppåtgående, nedåtgående eller bestämd trend. Detta kan göras med hjälp av indikatorer som Aroon.

På detta sätt kommer operatören som vet hur man perfekt tolkar marknadens beteende få bättre förutsättningar för att kunna anpassa en handelsstrategi och för att kunna fatta bättre beslut.

Teknisk analys kräver verktyg för att kunna identifiera situationen marknaden går igenom, och även för att kunna fastställa styrkan i sin trend. I den här artikeln kommer vi att berätta mer om Aroon -indikatorn, som används för att upptäcka trender och representerar antalet dagar sedan den senaste höjdpunkten.

➡✨ Definition av Aroon -indikatorn

Denna indikator gör det möjligt att på ett tidigt stadium identifiera marknadstrenden och trendomvändningar på andra finansmarknader. Aroon -indikatorn är en trendindikator, som till skillnad från ett glidande medelvärde representeras i form av en oscillator.

Det används för att bestämma marknadsrörelser i förhållande till köp- och säljtryck, som är baserat på marknadens toppar och dalar. Dessutom kan den användas för att upptäcka trender.

Aroon

➡✨ Hur får du Aroon?

Aroon -indikatorn är en indikator på börsen som består av två kurvor. Denna indikator representerar antalet dagar sedan den senaste höjdpunkten under en period av "y" dagar.

Den har ett standardvärde på 25 perioder, som vanligtvis programmeras på 10 perioder. Det är dock operatören som beslutar att ändra perioden enligt indikatorn. Dessa typer av indikatorer är mellan 0 och 100.

➡✨ Hur tolkas det?

Det är viktigt att om vi vill använda denna indikator uppmärksammar vi de två kurvorna och nivåerna 70, 50 och 30. En låg Aroon Up och en hög Aroon Down indikerar en nedåtgående trend.

Enligt kurvorna:

Om Aroon Up -linjen ligger ovanför Aroon Down -linjen finns det en uptrend. Och å andra sidan, om Aroon Down -linjen ligger ovanför Aroon Up -linjen, så finns det en nedåtgående trend.

När det gäller nivåerna som finns i oscillatorn kan det tolkas enligt följande:

Om Aroon Up -linjen är över 70, finns det en stark uptrend. Men om Aroon Down -linjen är över 70, finns det en nedåtgående trend.

Det kan också tolkas att om en linje faller under tröskelvärdet 50 betyder det att den nuvarande trenden försvagas. Och om en linje faller under 30 kan det vara en möjlig vändning till trenden.

Aroon

Anledningar att använda den

Aroon -indikatorn låter dig upptäcka vad marknadstrenden är och vad trendomvändningarna kommer att bli. En av anledningarna till att lära sig använda det är att det kommer att hjälpa dig mycket att upptäcka in- och utresesignaler på marknaden. Dessutom hjälper det dig att förbättra din precision och undvika att falla i falska signaler.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *