Lagra och skydda kryptovalutor

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

En av de punkter som du bör vara uppmärksam på när du gör investeringar i kryptovalutor är säkerhet. Och tro det eller inte, säkerhet är lika viktigt som kryptovalutans värde och om den kommer att gå upp eller ner.

Numera, med hackarnas ökande sofistikering, är det mycket viktigt att lära sig att skydda dina kryptovalutor så att de inte blir stulna. Här kommer vi att berätta hur du lagrar och skyddar kryptovalutor på ett tillförlitligt sätt. På så sätt kommer du att minska riskerna för att bli offer för en bedrägeri eller stöld.

Vem kan använda sig av detta skydd?

För att dra full nytta av säkerhetssystemet och undvika att bli offer för cyberbrott måste du uppfylla vissa krav. Om du är en kryptovalutahandlare och vill öka ditt skydd ska du först kontrollera att du uppfyller dessa punkter:

 • Ha ett konto på en mäklarplattform.
 • Ha pengar i det.
 • Ha kryptovalutor i din plånbok.
 • Använd nämnda kryptovalutor.

En pocas palabras, För att dra full nytta av säkerheten måste du ha ett konto eller plånbok med kryptovalutor redo att fungera. Om du inte har kryptovalutor kan du inte använda säkerhet.

kryptovaluta

➡✨ Säkerhetslösningar att tänka på

 • Lämna allt som det är

Tro det eller inte, ett av säkerhetsalternativen att ta hänsyn till är att lämna allt som det är. Det är så det är, lämna dina kryptovalutor inom din utbytesplattform utan att göra något annat än att vara medveten.

Om du bestämmer dig för att göra detta är det viktigt att du är uppmärksam på vissa punkter som säkerhetsnivån och krypteringen av informationen. Också Du måste ta hänsyn till att det finns en risk att mäklaren försvinner och tar allt med sig, så du måste lita på mäklaren.

 • Plånbok med flera plånböcker

En plånbok med flera plånböcker är avsedd att göra det möjligt för flera valutor att lagras i en plånbok. Och vi måste komma ihåg att plånböcker är gjorda för att endast lagra sin egen kryptovaluta, så att ha en Multi Wallet hjälper oss att göra allt enklare.

För vissa är detta ett av de bästa alternativen, eftersom det är något lättare att ha alla valutor på ett ställe och att uppnå större säkerhet. Risken är att alla våra valutor skulle vara i fara om Wallet bryts.

 • Fysisk plånbok

Även om det inte är något vanligt, Det finns fysiska plånböcker som är fysiska elektroniska enheter som är utformade för att lagra dina kryptovalutor. Dess design är som för alla andra USB, åtminstone fysiskt, eftersom det i teknik är mycket mer sofistikerat eftersom det har hackningssäker kryptering.

Att ha en fysisk plånbok visar sig vara ett bra alternativ eftersom dessa är flera kryptovalutor, det vill säga vi kan ha flera valutor på samma plats. Idag finns det olika typer av fysiska plånböcker vars enda risk är att förlora USB eller att få den stulen från ditt kontor.

 • Privat plånbok för var och en av dina kryptovalutor

Även om det här alternativet är något komplicerat och tråkigt kan det vara en stor framgång att ha en privat plånbok för var och en av dina kryptovalutor. Detta på grund av Varje kryptovalutautvecklare skapar vanligtvis sin egen plånbok med högre säkerhet.

Till exempel utvecklade NEO sin egen privata plånbok som kallas Neo Wallet. Dess teknik gör det inte bara möjligt för dig att lagra denna kryptovaluta, utan också för att generera Token Gas. På detta sätt har varje utvecklare sin egen plånbok. Ja verkligen, Tänk på att om du har många kryptovalutor måste du ha många privata plånböcker.

 • En kombinerad lösning

För dem som söker maximalt skydd är utan tvekan ett av de bästa sätten att uppnå detta att genomföra en kombination av säkerhetsåtgärder. Använd till exempel mått nummer 3 (fysisk plånbok) som en prioritet, sedan mått 4 (privat plånbok och slutligen alternativ 1 (mäklare).

Om du inte kan använda en finns det alltid det andra alternativet. Även du kan fragmentera kryptovalutorna så att du lämnar de mest värdefulla i den fysiska plånboken och resten i den privata plånboken eller på mellanhandens eller mäklarens plattform.

kryptovaluta

Ytterligare lösningar

Även om experter anser att ovanstående åtgärder utan tvekan är de mest effektiva när det gäller att skydda dina kryptovalutor, finns det alltid ytterligare åtgärder vi kan vidta. Och det finns alternativ som kan hjälpa dig att öka säkerheten när du handlar valutor. Därefter berättar vi de viktigaste:

 • Använd en VPN: VPN är ett slags sköld som bildas mellan internet och din enhet som förhindrar hackare från att smyga in i dina datorer. Idag finns det ett stort antal VPN både gratis och betalt som du kan använda.
 • Använd inte öppna nätverk: Ett mycket vanligt misstag när man arbetar i kryptovalutor är att göra det i öppna nätverk som flygplatsnätverk, eftersom dessa inte har säkerhetsfilter. Det är bättre att bara använda ditt privata Wi-Fi- eller mobildatanätverk.
 • Leverera din privata adress: Även om det här låter lite dumt, gör många människor misstaget att ge upp sin privata adress. Detta är en av sakerna att ta hand om, eftersom Genom att leverera denna adress ger du dina åtkomstkoder till din plånbok och praktiskt taget alla dina kryptovalutor.

➡✨ Är det säkert att använda kryptovalutor?

Ja, utan tvekan är det mycket säkert att använda kryptovalutor så länge du tar hänsyn till lämpliga säkerhetstips. Det är som alla typer av onlineoperationer, som att köpa på Amazon eller överföra dina pengar från ett konto till ett annat.

Tror inte att handel med kryptovalutor är en dålig sak, tvärtom kan det vara väldigt bra och mycket säkert. Det finns många alternativ, så vi rekommenderar att du tittar på säkerhetsnivån och förtroendet de erbjuder, samt att du är uppmärksam på andra användares erfarenhet av dessa säkerhetsåtgärder.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *