Advance Decline Line- Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juli 2024 av Eduardo López

Indikatorer är verktyg som kan hjälpa oss att förutse rörelserna för alla typer av kryptovalutor. Idag använder de flesta handelsplattformar och företag Advance Decline Line för att värdera deltagande inom en viss marknad eller aktieindex.

Att veta vad kursriktningen kommer att vara i handeln är inte så lätt som det verkar, det är viktigt att vi innan vi börjar investera vet vilka verktyg vi har till vårt förfogande för att kunna fatta de bästa besluten som inte påverkar våra investeringar.

➡Definition of Advance Decline Line✨

Advance Decline Line är ett tekniskt analysverktyg som visar skillnaden mellan antalet aktier som går framåt och antalet aktier som sjunker dagligen.

Denna indikator anses vara kumulativ, om den har ett positivt tal läggs den till föregående tal, och om den är negativ subtraheras den. Det vill säga att det sista värdet för denna indikator motsvarar det tidigare värdet, lägger till antalet värden som har stigit och subtraherar antalet värden som har minskat.

Advance

HatVad är Advance Decline Line för? ✨

A / D -linjen visar vad marknadssentimentet är och berättar för investerare hur många aktier som har stigit och hur många som har fallit.  Det används dagligen eller i 5-minutersstänger och tjänar till att bekräfta trenden i priserna på de viktigaste indexen, såväl som det kan varna för vändningar som uppstår när en skillnad uppstår.

Denna indikator mäter i vilken riktning marknaden är och jämförs vanligtvis med riktmärket. När indikatorn Advance Decline Line och indexet rör sig i samma riktning är trenden vanligtvis mer sannolik att fortsätta.

När indexet når sitt max utan att indikatorn följer med, kan en trendomvändning hittas.

OwHur erhålls det? ✨

För att få det måste du beräkna skillnaden mellan antalet aktier som har stigit och antalet aktier som har sjunkit i slutet av en period, i det här fallet kan det vara en dag. Detta resultat kallas nettoförskott, vilket är det första värdet på vår indikator.

För att veta nästa värde för vår indikator, subtraheras nettoförskottet till perioden om värdet är negativt, och om värdet är positivt läggs det till. Dessa steg upprepas ständigt.

Advance

Skäl att använda den ✨

Denna indikator är mycket viktig för att bekräfta marknadsrörelser eller trender och används ofta av handlare och finansiärer.

Genom Advance Decline Line är det möjligt att ha ett tillräckligt objektivt kriterium för vad som händer på marknaden, utan att enbart förlita sig på vad finansiella artiklar säger. Många använder det bara som stöd för att bekräfta signalerna från andra indikatorer eller strategier.

 

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *